| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

Κατοχύρωση των δημόσιων αγαθών για όλους!

Page history last edited by Πάνος Δαμέλος 11 years, 7 months ago

Κατοχύρωση των δημόσιων αγαθών για όλους!

  • Κατοχύρωση της πλήρους καθολικής πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία και συνολικά στο δημόσιο σύστημα υγεία και της δωρεάν παροχής των αναγκαίων φαρμάκων σε όλους. Ενιαίο καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας που να πληρώνεται από τη φορολογία και του εργοδότες, Εθνικοποίηση της φαρμακοβιομηχανίας με στόχο την παραγωγή του μεγαλύτερου δυνατού φάσματος σκευασμάτων, σπάζοντας τις «πατέντες» όπου χρειάζεται των πολυεθνικών του φαρμάκου
  • Δημόσια ασφάλιση για όλους. Κατοχύρωση – εγγύηση του ασφαλιστικού συστήματος. Η αξιοπρεπής σύνταξη είναι δικαίωμα για όλους!
  • Πλήρης κατοχύρωση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου στους χώρους της εκπαίδευσης.
  • Κατοχύρωση της δωρεάν χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών. Η μετακίνηση και η συγκοινωνία είναι δικαίωμα δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα.
  • Ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να προσφέρεται ισότιμα σε όλους και όλες. Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης από μικρά και μεγάλα συμφέροντα, από κοινού με το φυσικό περιβάλλον. Στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας με την προσφορά δημόσιων υποδομών σε όλο το καλλιτεχνικό δυναμικό που βρίσκεται μεταξύ εξαθλίωσης και μετανάστευσης και σε κάθε έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας (βιβλίο, κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά, χορό κ.λπ.). Ενθάρρυνση της πολιτιστικής δημιουργίας σε όλες τις ηλικίες, στις πόλεις και την ύπαιθρο, σε ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, για ένα κύμα πολιτιστικής αναγέννησης απέναντι στα τηλεσκουπίδια και την εμπορευματοποιημένη κουλτούρα.
  • Πραγματική προστασία του περιβάλλοντος. Κατάργηση όλων των νόμων και των αποφάσεων για το «fast track», για το νέο χωροταξικό, για τις ΠΟΤΑ, για την επιχειρηματική αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Απαγόρευση κάθε «επενδυτικής» δραστηριότητας σε βάρος των δασών, των ελεύθερων χώρων, των ακτών. ‘Όχι στα Mall, τα γήπεδα γκολφ, τα ορυχεία του θανάτου. Το τέως αεροδρόμιο στο Ελληνικό να γίνει Πάρκο – κατάργηση κάθε σύμβασης για την επιχειρηματική αξιοποίησή του. Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και με βάση την απόφαση των κατοίκων, όχι με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

 

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.